//

Hoe werken loopbaancheques?

Loopbaancheques van de VDAB kan je gebruiken om op een goedkope manier loopbaanbegeleiding te volgen bij een door de VDAB erkende loopbaancoach. 

Loopbaanbegeleiding geeft richting aan je loopbaan. De Vlaamse Overheid wil werknemers en zelfstandigen in Vlaanderen daarbij financieel helpen. Met de loopbaancheque kan iedereen, die in aanmerking komt, op een goedkope manier loopbaanbegeleiding volgen.

Hoe je concreet loopbaancheques kan bestellen, lees je in onze blog.

De Vlaamse Overheid financiert de VDAB loopbaancheques. De gebruiker moet slechts een kleine bijdrage betalen van €11,50 per uur. De overige €157,50 per uur wordt betaald voor de Vlaamse Overheid. De gebruiker krijgt zo veel waarde voor een beperkte eigen inbreng.

Elke 6 jaar kan er zo 7u loopbaanbegeleiding gevolgd worden, gespreid over 2 loopbaancheques. De eerste loopbaancheque is goed voor 4u begeleiding. De tweede loopbaancheque geeft je recht op nog eens 3u loopbaanbegeleiding.

Met de eerste cheque die je besteld hebt, waarvoor je zelf €40 hebt betaald, kan je dus 4u loopbaanbegeleiding volgen. Daarna kan je een tweede loopbaancheque bestellen. Daarvoor betaal je eveneens €40 en die is nog goed voor 3u loopbaanbegeleiding.

De tweede loopbaancheque kan je gebruiken in hetzelfde loopbaancentrum, maar je mag ook naar een ander loopbaancentrum gaan.

Om te bepalen bij wie je je loopbaanbegeleiding best volgt, is het belangrijk dat er een goede match is tussen jou en je coach. De coach die het best bij je past, vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Tag Clouds