//

Met deze 4 tips ga LinkedIn beter kunnen inzetten in je zoektocht naar een nieuwe job!

Als je op zoek bent naar een nieuwe job, dan is het slim gebruiken van het professionele platform, LinkedIn, een must. Wij geven je alvast 4 tips zodat je meer uit LinkedIn kan halen.

Tip #1: Hoe sterk is jouw profiel?

Als je op LinkedIn je eigen profiel bekijkt, dan geeft de tool je aan welke profielsterkte je hebt. De verschillende niveaus zijn: beginner, intermediate, advanced, expert en tenslotte all-star. Je kan je profiel eenvoudig ‘versterken’ door zoveel mogelijk elementen in te vullen. Je zal merken dat dat snel vooruitgaat naarmate je studies, werkervaring, je eigen sales-pitch en dergelijke ingeeft.

Tip #2: Je profiel verbeteren

Een ‘sterk’ profiel volgens LinkedIn betekent dus nog niet meteen dat je ook een goed profiel hebt. Naast zo volledig mogelijk te zijn, kan je je profiel met een paar kleine, maar belangrijke ingrepen fors verbeteren. 

Om te beginnen kan je best werk maken van het visuele. Een mooie profielfoto, ideaal met enkel je gelaat op een neutrale achtergrond kan al wonderen doen. Een vrolijke vakantiefoto met zonnebril aan het strand is niet meteen aangewezen. Het visuele aspect kan je nog een boost geven door een omslagfoto te gebruiken die goed bij jou of je bedrijf past. Met een beetje creativiteit en een tool zoals bvb ‘Canva’ kan je een prachtige achtergrond maken. Die achtergrond bewaar je dan onder het 1536×768 formaat.

Daarna is het de beurt om tekstueel aan je personal branding te werken. Onder je naam komt je ‘headline’. Hier omschrijf je jezelf in een paar kernwoorden, in één oogopslag zichtbaar. Hier kan je ook aangeven dat je beschikbaar bent voor nieuwe uitdagingen of, heel sterk, welke toegevoegde waarde je een nieuwe werkgever kan geven. Onder ‘info’ komt dan je eigen ‘sales pitch’. Omschrijf hier wat je onderscheidt van anderen, waarom men voor jou wil kiezen en welke je persoonlijke drijfveren zijn. Wees niet al te bescheiden en bovenal eerlijk. Dat duurt nog steeds het langst 🙂 

Tenslotte nog een bonus-tip: zorg ook voor een ‘korte’ LinkedIn-url. Dat heb je zelf deels in de hand als je onder contactgegevens naar het potloodje gaat en daar je profiel-url gaat aanpassen.

Tip #3: Connecteren

Met LinkedIn kan je de kracht van een netwerk ten volle gaan benutten. Maak connecties met mensen die je professioneel kent. Een mooi streefdoel is 500 connecties te hebben. Als elk van die connecties telkens 50 connecties heeft dan omvat je 2de graads netwerk al 25.000 connecties en je 3de graads netwerk zelfs al 1.250.000! Op die manier kan je dus snel een pak professionals bereiken. En, omgekeerd, kunnen zij jou ook makkelijker vinden en contacteren.

Naast individuele contacten raad ik ook telkens aan om lid te worden van relevante groepen. Ook via die weg kan je sneller en makkelijker de weg naar een nieuwe job vinden. Of een partnership, of een nieuwe sales-lead, of…

Tip #4: Aankondigingen

Heb je een uitgebreid netwerk gebouwd, met vele connecties en diverse groepen, en heb je een sterk profiel, dan valt het meteen op als je een aankondiging doet. Van een nieuwe cursus die je gevolgd hebt, of een nieuwe werkgever waar je aan de slag gaat, of als je openstaat voor nieuwe opportuniteiten…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Tag Clouds